Sociedad
SALUT MENTAL

La malaltia mental en primera persona

L'Angel i el Jorge són dues persones que tenen un trastorn mental. Al fil de conversa d'avui ens expliquen quan i com els ho van detectar i què és conviure amb aquest tipus de malaltia. També ens expliquen que podem fer per ajudar-los a trencar l'estigma de les malalties mentals.

Angel i Jorge als estudis del Carrer Ample 44 de Reus / Jordi Cartañá

Fil de Conversa (10/10/2018)

26:43

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/038RD010000000054264/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Reus

Fa 5 anys a l'Angel li van diagnosticar trastorn bipolar. Arribava el diagnòstic després d'uns anys de no estar bé i moltes incerteses. Al Jorge ho va tenir una mica més complicat tal i com podem escoltar al "Fil de Conversa" que avui hem volgut dedicar a la Salut Mental.

Avui no volíem escoltar ni metges, ni familiars ni administracions. Avui era el dia d'escoltar a les persones que viuen i conviuen amb un trastorn mental. Com els canvia la vida un cop els el diagnostiquen i segueixen tractament.

Estigma, reclusió, medicació, medicalització, autoestima, apoderament són les principals paraules claus dels testimonis i reflexions de dues persones que ens han explicat en primera persona que encara costa parlar obertament de la malaltia mental per la imatge que tots plegats tenim d'ells.

Si teniu ganes de trencar amb tòpics i tabús n'hi ha prou amb que cliqueu a l'enllaç d’àudio que hi ha al principi d'aquest article.

 

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00