Sociedad
SALUT MENTAL

Pere Soronellas dóna la cara

Amb 35 anys li van diagnosticar Trastorn Obsessiu Compulsiu. Ara en té 60 i ens explica com conviu amb aquesta malaltia mental i perquè n'és d'important que ajudem a trencar amb l'estigma dels trastorns.

Pere Soronellas als estudis de Ràdio Reus / Jordi Cartañá

Entrevista Pere Soronellas (10/10/2018)

12:26

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/038RD010000000054252/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Reus

Es diu Pere Soronelles i ha vingut als nostres estudis per dona testimoni en primera persona del que és viure i conviure amb una malaltia mental. Ell té el famós TOC, Trastorn Obsessiu Compulsiu. Una malaltia que el duu a repetir accions però sobretot, en el seu cas, a veure's atrapat en un pensament que li va donant voltes i més voltes a dins del cap durant una o dues hores.

La seva és una malaltia de solitud per l'estigma que encara tenen les persones amb trastorn mental i també perquè confessa que quan està amb gent pot controlar la situació i la deix per quan arriba a casa i està sol.

Pren la medicació que li pertoca religiosament, ha treballat durant 10 anys en una mateixa empresa i reconeix que hi ha molta gent que encara es pensa que les persones amb malalties mentals són violentes o ximples. Tot el contrari. En Pere defensa que aquestes persones tenen una malaltia com pot ser qualsevol altre que pot arribar a tenir solució.

Us convidem a escoltar l'entrevista adjunta a aquest article per la potència que té el seu testimoni i per l'esforç que fa cada cop que parla sobre ell mateix en públic perquè surt de l'anonimat. Fins ara la seva zona de confort. Gràcies Pere.

 

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00