Sociedad

Barcelona frena els ajuts socials per no passar-se del pressupost

L'ajuntament de Barcelona ha decidit limitar les noves despeses que puguin fer els serveis socials fins l'any vinent. El consistori no pot gastar-se més del pressupostat i tem endeutar-se. Els sindicats demanen explicacions d'urgència.

EUROPA PRESS

Barcelona

Els serveis socials municipals dispensen ajudes econòmiques de tot tipus a les persones i famílies vulnerables. Des de xecs per la compra del supermercat, diners per pagar el lloguer i evitar desnonaments o fons per finançar activitats extraescolar a infants i joves en situació de pobresa. En el que portem d'any l'ajuntament ha invertit 200 milions d'euros als serveis socials i ha atès més de 80 mil persones. Són xifres rècord, recorden des de l’ajuntament de Barcelona, que aquest any han augmentat un 15% la plantilla dels treballadors. De fet, des del 2011, els fons dels serveis socials de la ciutat s'han duplicat i Barcelona és la ciutat amb una major despesa social de tot l'Estat.

Tot i això, les necessitats socials han sobrepassat el pressupost. És, com a mínim, el que han transmès els directors dels serveis socials municipals als seus treballadors. Ordres transmeses verbalment i que, segons la UGT, la CGT i Comissions Obreres, impliquen paralitzar les ajudes ja donades i intentar frenar al màxim les que es donin a partir d'ara. "Ens han dit que ham d'aturar ajudes econòmiques i n'hi ha altres que han quedat a l'espera d'una nova valoració perquè s'adaptin al topall de pressupost". De fet, segons ha pogut saber aquesta redacció, l'ajuntament ha fixat un topall econòmic per cada centre de servei social que no es pot sobrepassar sota cap circumstància.

Els representants dels tres sindicats han demanat una reunió "urgent" a la tinent d'alcaldia de Drets Socials, Laia Ortiz i el gerent de la tinència Jordi Sànchez. "Ens preocupa que hi hagi famílies que quedin desemparades i necessitades". L'ajuntament insisteix que els recursos no són infinits i assegura que està disposat a dialogar amb els sindicats en tot moment

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00