Sociedad

Els Mossos desinfecten de sarna la comissaria de Ciutat Vella

Declarat un brot de sarna a la sala d'espera de la comissaria dels mossos de Ciutat Vella, a Barcelona. Una part de l'espai ha quedat restringit al públic. Un menor migrant desemparat va ser el focus de la infecció.

La comissaria dels Mossos d'Esquadra a Ciutat Vella, a Barcelona / Google Street View

Barcelona

Els mossos d'esquadra estan desinfectant a sala d'espera de la comisaria de Ciutat Vella dels Mossos d'Esquadra i , de moment, han hagut de tancar aquest espai al públic. Aquest dimecres s'ha declarat un brot de sarna. La malaltia la va desenvolupar un dels menors immigrants que feia dies que s'estava a la comissaria a l'espera que la Conselleria d'Afers socials li trobés un allotjament.

Durant les darreres nits una vintena de joves ha estat dormint a la comissaria dels mossos perquè la Generalitat no té places on portar-los. Arran del brot, tots els joves que arriben a aquesta comissaria són traslladats, immediatament, a les dependències de la Direcció General d'Atenció a la Infància que hi ha a l'Avinguda Paral·lel. Si allà tampoc hi ha lloc van a parar a la Comissaria de l'Eixample.

Els agents temen per la seva salut i per futurs contagis. Denuncien que els nois no passen per cap revisió sanitaria un cop entren a les comissaries de la policia.

Risc de contagi

Els prinicpals sindicats dels Mossos d'Esquadra critiquen que el departament d'Interior no ha estat al costat dels agents. El Sindicat de Mossos d'Esquadra fa mesos va demanar a la Generalitat un control mèdic previ a l'ingrés a comissaries dels joves. "Els agents estan en risc de patir aquestes malalties contagioses", explica Nacho Alvarez, representant del sindicat. Alerten, a més, que les comissaries no tenen prou guants ni mascaretes per a tots els agents i torns que han de fer amb l'elevada presència de menors. "Les comissaries no són el lloc on han de viure aquests joves" insisteixen. Mentrestant, la Generalitat segueix sense poder ubicar tots els menors als centres de protecció de menors.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00