Sociedad
HABITATGE

El raonador obre una investigació d'ofici sobre la problemàtica dels lloguers

Marc Vila ha detectat increments dels lloguers per sobre del 40%

Marc Vila compareix davant la premsa per detallar la investigació que ha iniciat d'ofici sobre la problemàtica dels habitatges. / Raonador del Ciutadà

Andorra la Vella

El raonador del ciutadà, Marc Vila, obre una investigació d'ofici sobre la problemàtica de l'habitatge al país.

Des de la seva arribada al càrrec, ara fa deu mesos, Vila ha rebut nombroses queixes relacionades amb l'increment del preu dels lloguers, que quan es tracta de revisar la renda, sovint és d'entre 200 i 300 euros mensuals. En el que portem de 2018, ja ha registrat més d'una quarantena de denúncies. És per això, que ha decidit posar en marxa una investigació per tal de fer un diagnòstic el més acurat possible de la situació i fer les recomanacions escaients allà on pertoqui.

Tot i que el gruix de la investigació se centrarà en l'augment dels lloguers, també es recollirà informació sobre altres qüestions, com ara possibles irregularitats en la facturació de la calefacció i altres despeses. Per tal de recollir el màxim de dades, el raonador fa una crida a tots els ciutadans, ja siguin llogaters o propietaris, perquè li expliquin el seu cas.

Vila també vol parlar amb temporers, amb els comuns i amb diferents associacions. Està contactant, a més, amb raonadors d'altres països.

Tot plegat, acabarà amb un informe que s'adreçarà al Consell General i que el raonador pretén tenir enllestit l'any vinent.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00