Sociedad

El PDeCAT proposa Rosa Maria Perelló per presidir la Diputació de Lleida

Després de la dimissió de Joan Reñé pel suposat cas de corrupció

La vicepresidenta primera de la Diputació de Lleida i alcaldessa de Tàrrega, Rosa Maria Perelló, acompanyada d'altres vicepresidents i diputats, atenent la premsa després que els mossos s'emportessin Joan Reñé, el 2 d'octubre del 2018. / ACN arxiu

Lleida

El grup del PDeCAT proposa Rosa Maria Perelló per presidir la Diputació de Lleida, després de la dimissió de Joan Reñé, que va ser detingut i posat en llibertat el 2 d'octubre per un suposat cas de corrupció.

Rosa Perelló, és la vicepresidenta primera a la Diputació, i alcaldessa de Tàrrega. Per sortir escollida en una primera volta necessitaria el suport de 13 dels 25 diputats provincials. El PDeCAT en té 12, i a més caldrà veure que fa el dimissionari Joan Reñé, després que dijous acusés de deslleialtat els seus diputats del PDeCAT, quan li van demanar que marxés. Per tant, per a què Rosa Perelló sigui envestida en una primera volta necessitaria de l'oposició.

Reñé no deixa l'acta de diputat a la corporació i de moment tampoc la presidència del partit del Pdecat a Lleida. És ell qui ha de posar la data de la celebració del ple de renúncia i del ple de nomenament que podrien convocar-se el mateix dia. La data màxima és el 22 d'octubre.

Perelló es podria convertir en la primera dona presidenta de la Diputació.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00