Sociedad

Es triplica la petició de permisos per construir habitatge a Barcelona

El govern de Colau denuncia que els promotors intenten obtenir llicències abans que entri en vigor l'obligació de destinar a pisos protegits el 30 per cent de les noves construccions

Eduardo Navarro CADENA SER

Barcelona

La petició de permisos per construir edificis d'habitatges a la ciutat de Barcelona gairebé s'ha triplicat en els darrers 4 mesos. Els promotors i constructors s'afanyen a obtenir les llicències necessàries abans que entri en vigor la normativa que obliga a destinar el 30% de les noves construccions a pisos de preus assequibles.

Segons han explicat fonts municipals a Ràdio Barcelona, entre juny i setembre, l'Ajuntament ha rebut 600 sol·licituds de certificats d'aprofitament urbanístic, que és el pas previ a demanar una llicència d'obres. Aquesta xifra gairebé triplica les peticions que es van fer en el mateix període de l'any passat. La tinent d'alcalde d'urbanisme, Janet Sanz, assegura que l'allau és preocupant i acusa l'Associació de Promotors i Constructors (APCE) d'animar a esquivar la norma. Diu Sanz que "el que no em sembla normal és que hi hagi una entitat de promotors que estigui enviant circulars als seus associats per aconsellar-los que demanin els certificats i llicències necessàries per no complir la norma". La tinent d'alcalde entén que "tothom s'ha de corresponsabilitzar per garantir l'accés a l'habitatge".

Janet Sanz es refereix a una circular que l'APCE ha fet arribar als seus membres en la que textualment diu: "en previsió del que pugi acabar succeint, aconsellem el que ja dèiem en la nostra circular nº53/18, és a dir, que per a salvaguardar el dret vigent es faci sol·licitud de l'oportú 'certificat d'aprofitament urbanístic', i si estan en disposició de fer-la, de la sol·licitud de llicència".

L'Associació de Promotors de Catalunya, en un comunicat, justifica l'enviament de dues circulars en aquest sentit dient que sempre informa els seus associats dels canvis normatius. I reclama "una legislació estable i clara, que granteixi la seguretat jurídica".

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, retreu a l'oposició que no acceptés suspendre la concessió de llicències durant la tramitació de la normativa. En una entrevista a SER Catalunya, diu que no haver suspès llicències ha permès aquest allau de peticions de permisos per part de constructors que volen evitar aquesta norma.

La normativa encara no està en vigor. Ha estat aprovada al plenari de l'Ajuntament, però està pendent del vist i plau de la Subcomissió d'Urbanisme de la Generalitat.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00