Hoy por Hoy GironaHoy por Hoy Girona
Actualidad

Europa sancionarà els ajuntaments que no compleixin els objectius de reciclatge

El primer objectiu és que els ajuntaments reciclin un 55% de la seva brossa el 2025

Cinc comarques de Girona van superar el 2017 la mitjana catalana en recollida selectiva

Director d'ARC, Josep Maria Tost; Delegat del govern a Girona, Pere Vila; i el director territorial del Departament de Territori i Sostenibilitat, Pere Saló / Clara Pàmies

L’Agència de Residus de Catalunya adverteix que Europa sancionarà els ajuntaments que no compleixin els objectius de reciclatge. El primer s’ha de cumplir abans del 2025, que és quan els consistoris hauran de reciclar un 55% de la seva brossa i el 2035 haurà de ser un 65%.

Dins aquests objectius, Europa també marcarà pel 2025 l'obligació de recollida selectiva de residus perillosos i tèxtils. Segons el director de l'Agència de Residus de Catalunya, Josep Maria Tost, per assolir aquests índexs de reciclatge, s'hauria d'augmentar entre 5 i 10 punts la recollida selectiva. Ha destacat que “hi ha 5 comarques de la demarcació de Girona (la Garrotxa, el Gironès, el Pla de l'Estany, el Baix Empordà i el Ripollès) que van pel bon camí, perquè el 2017 van superar la mitjana catalana en recollida selectiva”. Tot i això, ha remarcat que s’ha de reciclar més i millor.

Josep Maria Tost: "Traslladarem la sanció als ajuntaments"

00:21

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000167505/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

A més, Josep Maria Tost ha fet referencia a una nova llei de residus, on obligaran a individualitzar la taxa de la brossa als municipis que encara incorporen aquest impost dins el rebut de l'IBI. D'aquesta manera, es pretén que el ciutadà sàpiga quant paga per la recollida de la brossa. També volen aplicar una taxa justa i, per tant, que el ciutadà que recicli bé pagui menys que el que no ho fa. Dins les comarques de Girona ha destacat Vilablareix, que ho ha començat a aplicar aquest any.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00