Sociedad

Rates a l'Escola Carlit de Barcelona

Aquestes darreres setmanes s'han vist rates al pati i a l'hort d'aquesta escola de l'Eixample.

El Consorci d'Educació i l'Agència de Salut Pública de Barcelona hi estan actuant i asseguren que no és un problema del centre, sinó dels voltants.

Emma Miguel CADENA SER

Barcelona

Una plaga de rates ha afectat l’Escola Carlit de Barcelona. Segons ha pogut saber SER Catalunya, aquestes darreres setmanes s’han vist rates al pati i a l’hort d’aquesta escola de l’Eixample. El Consorci d’Educació i l’Agència de Salut Pública hi estan treballant i asseguren que no és un problema del centre, sinó dels voltants.

L'avís el van donar a finals de setembre els professors que van veure rates al pati i a l'hort de l'escola. Immediatament la direcció va alertar el Consorci d'Educació, que va confirmar la presència de rates i hi va actuar fent una neteja exhaustiva d'espais com la cuina, col·locant trampes i tapant forats per on podien sortir els rosegadors.

L'Agència de Salut Pública de Barcelona ha confirmat a SER Catalunya que porten mesos combatent una plaga de rates a l'entorn de l'Escola Carlit en coordinació amb Parcs i Jardins. En concret, des del gener, han fet més de 40 actuacions als Jardins Interiors d'Illa del Carlit, on s’hi estan fent obres; i una trentena més a Plaça Tetuan. Això inclou des d'aplicar productes antirates, fins a revisar el clavegueram o visites per descartar la presència dels rosegadors.

Entre els pares i mares hi ha cert neguit per si la situació no està resolta. Des de Salut Pública asseguren que en cap moment hi ha hagut risc per l'alumnat i els professors.

Més de mil avisos per presència de rates

Entre els mesos de gener i agost d'aquest any l'Agència de Salut Pública de Barcelona ha rebut 1.225 avisos per presència de rates o ratolins a la ciutat. Segons les dades a les que ha tingut accés aquesta redacció, és una xifra pràcticament idèntica als avisos que es van rebre durant el mateix període de l'any passat, quan se’n van rebre 1.227, i semblant a la dels anys anteriors. La meitat dels avisos els arriben durant els mesos d'estiu.

Encara que la presència de rates i ratolins no hagi anat a l'alça a la ciutat, el que sí s'han incrementat són els recursos de l'Agència de Salut Pública de Barcelona per fer-les desaparèixer. Actualment hi ha cinc equips permanents per combatre plagues i se n'activen més puntualment per fer treballs en arbres o actuacions al clavegueram. Entre visites i actuacions fan 10.000 serveis l'any.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00