Sociedad

Macrooperatiu de la Guàrdia Civil contra el tràfic de marihuana a la demarcació

S'han desplegat 370 agents a Girona, Lloret, Cassà i Maçanet de la Selva que fan registres a una vintena domicilis

El dispositiu de la Guàrdia Civil a la zona de Maçanet Park / Clara Pàmies

Girona

El macro dispositiu de la Guàrda Civil per acabar amb un clan familiar dedicat al cultiu i venda de marihuana a gran escala s'ha acabat amb 20 detinguts, 22 registres a domicilis i locals, i la incautació de 2.600 plantes de maria, 65 quilos de cabdells, i el desmantellament de 8 plantacions.Segons la Guàrdia Civil, la droga que cultivaven es venia després a l'estat espanyol i també a França i Holanda.

Les caixes amb plantes de marihuana / Clara Pàmies

També han intervingut 8 armes de foc, una pistola elèctrica, munició i armes blanques, a més de 45.000€ en efectiu, joies i rellotges d'alt valor, telèfons mòbils d'última generació i aparells de tot tipus per mantenir les plantacions.

L'operació policial s'ha fet aquest dimecres i hi han participat 370 agents de la Guàrdia civil desplegats sobretot a la urbanització Residencial Park de Maçanet de la Selva i també en domicilis de Cassà, Girona i a Lloret de Mar.

La investigació fins a arribar a aquesta banda va començar el novembre passat. Els agents van comprovar que els membres del clan portaven un elevat nivell de vida, que no haurien pogut mantenir només amb els seus ingressos declarats: vivien en cases de luxe, conduien cotxes de gamma alta i a més, s'envoltaven sempre de fortes mesures de seguretat, amb càmeres de videovigilància als domicilis i fins i tot tenien atemorides les persones que s'hi acostaven.

El registre al restautant del Maçanet Residencial / Clara Pàmies

A més de dels agents de la Guàrdia Civil, hi van participar tècnics d'Endesa revisant els comptadors i treien caixes dels domicilis. La companyia calcula que han defraudat 80.000 euros amb el consum de llum que xuclaven directament de la xarxa que havien punxat.

Poca sorpresa

El carrer del riu Ter és un dels punts neuràlgics de l'operació, un dels espais on hi va haver un desplegament policial més important i on concentraven tots els detinguts.

Els veïns de Maçanet, sorpresos per l'operatiu policial contra el tràfic de marihuana

00:48

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000168628/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

El desplegament policial va despertar els veïns amb el soroll de l'helicòpter sobrevolant la zona i amb el carrer ple d'agents de la Guàrdia Civil. De tota manera, els veïns diuen que no els ha sorprès perquè "en molts llocs se sentia la forta pudor de la marihuana".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00