Sociedad
PARADISOS FISCALS

Bartumeu culpa el Govern que Andorra encara hi figuri a la llista grisa de la UE

Assegura que els liberals "van tard" en la demanda d'explicacions a l'executiu sobre la filtració de dades de clients de BPA a autoritats espanyoles, un fet que ja va denunciar al documental "Les clavegueres de l'Estat" produït per Mediapro el 2016

El conseller d'SDP, Víctor Naudi, i el president de la formació, Jaume Bartumeu, en roda de premsa. / Arxiu Ràdio SER Principat d'Andorra

Andorra la Vella

SDP culpa al Govern que Andorra encara estigui a la llista grisa de la Unió Europea de països que tenen un règim fiscal que considera perjudical.

El president, Jaume Bartumeu, lamenta que el Principat encara hi figuri en la darrera actualització de la llista i ho atribueix a la inoperància de l'executiu a l'hora de donar compliment als compromisos internacionals. Assenyala que Brussel·les no entèn que hi hagi un règim fiscal com el de l'Impost de Societats amb una sèrie de derogacions. Per aquest motiu, espera que amb la modificació de la llei d'aquest impost Andorra acabi sortint d'aquesta llista com ho ha fet Lietchenstein i Perú.

Sobre la demanda dels Liberals perquè el Govern doni explicacions a les suposades filtracions de dades dels clients de BPA des de l'ambaixada espanyola, ha dit que "van tard" perquè ell ja ho va denunciar en el documental produït per Mediapro sobre les Clavegueres de l'Estat.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00