Sociedad
PATRIMONI

Cal Pal esdevé un nou espai de reflexió i estudi dels valors d'Andorra

Maria Reig, propietària de Cal Pal i impulsora del nou espai cultural ordinenc a la presentació d'aquest dimarts de la primera de les exposicions del nou recinte. / M.P. ANA

Ordino

Cal Pal, situat a la Cortinada, ha obert les seves portes aquest dimarts amb un nou projecte anomenat 'Primera pedra' que busca conèixer i comprendre els orígens d'Andorra i ha posat en marxa un seguit d'activitats i iniciatives encaminades a la descoberta dels nombrosos usos que ha tingut la pedra seca al llarg del temps.

L'espai s'ha inaugurat amb una exposició de l'artista Jordi Fulla, amb la voluntat d'explicar a través de les estructures de pedra seca els orígens d'Andorra. A més, segons ha informat l'historiador i expert en patrimoni Xavier Llovera, Andorra participa en la candidatura adreçada a la Unesco per tal d'aconseguir que la tècnica de la pedra seca sigui declarada Patrimoni de la Humanitat el 2019.

Maria Reig ha estat la impulsora del projecte cal Pal i ha informat que es volen signar convenis amb el Col·legi d'arquitectes i amb la universitat per tal d'introduir aquesta tècnica en les "construccions actuals". A la inauguració hi ha assistit el cap de Govern, Antoni Martí, i l'han acompanyat diferents autoritats com la ministra de Cultura, Joventut i Esports, Olga Gelabert, i el cònsol major d'Ordino, Josep Àngel Mortés.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00