Sociedad

Cardoner defensarà els canvis a l'escut del Barça davant els compromissaris

És un dels esculls que ha de superar la Junta a l´Assemblea de dissabte

Getty Images

Barcelona

La ratificació dels canvis en l´escut del Barça és l´escull més important que ha de superar la Junta en l´assemblea de socis de dissabte.

Josep M. Bartomeu ha encarregat a Jordi Cardoner que defensi la necessitat dels canvis davant dels compromissaris, dels que n'hi han 4.529 convocats.

El Barça defensarà que les marques sense nom són més potents. I que l´escut és més blaugrana.

I sobretot que es vol reforçar la marca “Barça” i posar en valor la singularitat de la “ç”.

S’entén que l´acrònim F.C.B. –que desapareix de l´escut- està en desús i s´ha d´evitar la dispersió d´una marca que a més, sense lletres, és de més fàcil reproducció. Ja es manté la pilota amb la forma del cosit antic del cuir.

La votació del canvi de l´escut ha de sumar el vot favorable de dos terços dels compromissaris.

La ratificació de Marta Plana i Drópez

La ratificació dels nous membres de la Junta Directiva també té alguna pedra a la sabata: Marta Plana. Aquesta directiva s´hauria d´incorporar com a vocal responsable de l´Àrea del Barça Innovation Hub. El seu nomenament va ser qüestionat per un sector de seguidors que li retreuen la seva posició política ja que Marta Plana va presumir, en entrevistes a mitjans, de ser la primera empresària catalana en marxar de Catalunya per la situació política. I d´altra banda, Plana està inhabilitada per ocupar càrrecs públics durant cinc anys perquè va compaginar un lloc de feina a la seva empresa, Digital Origin, amb la pensió que li corresponia per ser exmembre del consell de la Comissió del Mercat de Telecomunicacions. Això està tipificat com a infracció molt greu.

També s´ha de ratificar Josep Pont, i Jordi Argemí. No se sap si les ratificacions d´aquests nous directius es farà en bloc o individualment. Es decanten per fer-ho en bloc.

El deute del Barça

Un altre aspecte punxegut és la proposta de la directiva de carregar-se l´article dels Estatuts que limita l´endeutament bancari. Fins ara el deute financer no podia superar el 10% del pressupost. Aquest article es vol suprimir “perquè limita la capacitat financera d´un club que s´acosta als mil milions de pressupost”.

De manera que la referència per l´endeutament seria el rati amb l´ebitda. De manera que l´endeutament mai no pot superar el doble de l´ebidta que és el benefici abans d´impostos, interessos, etc.

Enguany es reconeix un deute de 157 milions d'euros en el tancament de l´exercici

En l´anterior, el corresponent a l´exercici 2016-2017, no hi va haver deute, al contrari un resultat de +8 milions que contrastava amb un deute reconegut anterior de quasi 300 milions d'euros.

El Barça aquesta reducció del deute l´atribueix a la gestió i al canvi de criteri comptable a partir dels paràmetres que marca la LFP.

Ara, aquests dies, quan es conegui la memòria es podran saber amb precisió les partides que configuren el deute del club i saber amb concreció què deu el club,.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00