Sociedad

Rosa Perelló és investida presidenta de la Diputació de Lleida amb dures crítiques de l'oposició

Reñé alerta que altres que han dirigit la Diputació també es podrien trobar davant la justícia

Moment en què Joan René vota per escollir la nova presidenta de la Diputació

Moment en què Joan René vota per escollir la nova presidenta de la Diputació / MERCÈ MARCH

Lleida

A la Diputació de Lleida, Rosa Perelló (PDeCAT) s'ha convertit avui en la nova presidenta d'aquest organisme després la de la renúncia de Joan Reñé, implicat en un cas de presumpta corrupció. El ja expresident no ha assistit al ple on s'ha validat la seva dimissió, però sí, en el de nomenament de Perelló. Un ple amb un ruixat de crítiques de l’oposició. El PDECAT creu que Reñé també hauria de deixar la presidència del partit a Lleida.

Joan Reñé: La Justicia dirà si hi ha hagut algun pràxis incorrecta.. "probablement ens hi trobarem més d'un, alguns que havien dirigit aquesta casa"

00:25

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/040RD010000000209094/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Joan Reñé ha afirmat que no s'avergonyeix de res, i ha demanat a la resta de diputats que mantinguin la presumpció d'innocència. En un speach un cop ja nomenada Rosa Perelló presidenta, després de tots els torns de partits en què l'oposició ha dit als del PDeCAT que la marxa de ReñÉ no alleugera que la Diputació estigui esquitxada pel suposat cas de corrupció, Reñé ha alertat que altres que han dirigit la Diputació també es podrien trobar davant la Justícia.

Crònica: L'adéu de Joan Reñé al capdavant de la Diputació de Lleida

09:46

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/040RD010000000209116/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

I, això sota l'atenta mirada entre el públic del president del PDeCAT a Catalunya, David Bonvehí, que espera ara la renÚncia de Reñé com a president del PDecat a Lleida.

Rosa Perelló ha estat investida en segona volta, al no tenir majoria absoluta en la primera. Ho ha fet en un Ple d'urgència que s'ha celebrat després d'una altra sessió extraordinària on el ja expresident, Joan Reñé, ha oficialitzat la seva renúncia.

Els grups a l'oposició han criticat durament les formes del PDeCAT per la celebració del ple d'investidura de forma immediata al de la renúncia pel fet que hi havia l'absència de dos diputats: el de la CUP, que encara no te l’acta després del relleu de l’anterior, i, el d'Unitat d'Aran, Paco Boya, de viatge a l’estranger.

El portaveu del PDeCAT, Jordi Latorre, ha dit que s’ha fet així, per normalitzar el més aviat possible la situació a la Diputació. I, ha insinuat si les crítiques versades per Esquerra eren per que volien més temps per formalitzar una candidatura alternativa a Perelló, aglutinant l’oposició.

Jaume Gilabert, li ha respòs preguntan-li -a quina normalitat és retorna? per què si es la que hi havia fins ara, no els interessa, ha dit. I tot això sense deixar de banda que la Diputació continua estan esquitxada pel cas de corrupció que s’investiga.

Des de Ciutadans, la seva portaveu, Àngeles Ribes, s’ha dirigit al PDeCAt per dir-los que “no tenen manta suficientment amplia per tapar aquest embalum” i ha esmentat els delictes que investiga el jutjat d’Instrucció 1 de Lleida

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00