Hoy por Hoy GironaHoy por Hoy Girona
Actualidad

500.000 euros per la reforma de la casa natal de Dalí

L'Ajuntament de Figueres preveu treure a licitació la primera fase d'obres per reformar la casa natal de Salvador Dalí abans de finals d'any

Pla general de la façana de la casa Dalí, aquest 19 d'octubre de 2018. (Horitzontal) / Gemma Tubert ACN

Figueres

La Diputació de Girona invertirà 500.000 euros entre 2018 i 2019, els primers 250.000 arribaran abans que acabi l'any.

L'Ajuntament de Figueres preveu treure a licitació la primera fase d'obres per reformar la casa natal de Dalí abans de finals d'any. L'alcaldessa, Marta Felip, ha assegurat que aquest és el primer compromís "real" de les administracions que permetrà desencallar l'obra, per a la qual ja hi ha projecte arquitectònic. A banda, s'està redactant el projecte de museïtzació, que compta amb la participació d'una comissió d'experts en el geni del surrealisme.

Felip ha explicat que amb aquests diners i l'aportació compromesa per l'Estat (de 250.000 euros més) es podran tirar endavant els treballs. L'alcaldessa espera que l'espai es pugui obrir al públic l'any 2020.

Segons ha explicat l'alcaldessa la primera part de les obres és la rehabilitació de la planta baixa i l'entresol de la finca, el lloc on va néixer el pintor.

Marta Felip: "Licitarem la primera fase de la reforma de la planta baixa i l'entresol"

00:11

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000168796/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

D'altra banda, l'Ajuntament ja ha encarregat la taxació de l'habitatge de la casa Roger on Dalí va passar part de la seva joventut i on va pintar alguns dels seus quadres més importants. De fet, Marta Felip ha dit que "la voluntat és que més endavant es pugui comprar aquest pis i crear una mena d'illa dedicada a Dalí".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00