Sociedad
JUSTÍCIA

La delinqüència augmenta un 12%

El fiscal general, Alfons Alberca, ha destacat especialment l'increment de les conductes de consum d'estupefaents

El fiscal general, Alfons Alberca, en un moment de la seva intervenció en l'obertura de l'any judicial / M.F (Diari Ara)

Andorra

La delinqüència augmenta un 12%. Destaca especialment l'increment de les conductes de consum d'estupefaents.

Així ho ha assenyalat el fiscal general, Alfons Alberca, en l'acte d'obertura de l'any judicial 2018-2019 que s'ha celebrat aquest matí al Centre de Congressos d'Andorra la Vella.

En el seu discurs, Alberca ha explicat que durant l'any 2017-2018 la delinqüència corrent s'ha incrementat un 12,3%. Pel que fa a la tipologia dels delictes, aquells contra el patrimoni són els que han representat un percentatge major, amb un 27,8%. Els segueixen els delictes contra la salut pública, que han crescut i s'han situat en un 23%. En aquest sentit, Alberca ha remarcat que cal treballar en la prevenció del consum de drogues.

Pel que fa als delictes contra persones, han disminuït i han suposat un 18,5%.

El fiscal general també ha demanat la revisió del codi penal per tal d'adaptar-lo a les noves tecnologies, i la tipificació dels delicte de corrupció privada i l'increment injustificat del patrimoni. Això últim, ha dit el ministre de Justícia, Xavier Espot, són recomanacions del GRECO que s'haurien d'implementar en un futur i que impliquen un treball ingent.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00