Sociedad

Iglesias després de visitar a Junqueras: "Ara li toca moure's al Govern"

El líder republicà confirma que ERC no negociarà sense un gest de Moncloa sobre els presos

Iglesias insta ara a Sánchez "a moure's" després de visitar a Junqueras

Joan Tardà a la sortida de Lledoners confirma que la posició dels republicans no ha variat: ERC no negociarà els pressupostos sense un gest cap els presos / ACN

Barcelona

El líder de Podem, Pablo Iglesias, ha assegurat avui que la reunió amb el president d'ERC, Oriol Junqueras, ha anat "bé" i ha servit per a la distensió, i ha remarcat que ara li correspon al president del Govern, Pedro Sánchez, "moure's" i negociar els pressupostos.

Iglesias insta ara a Sánchez "a moure's" després de visitar a Junqueras

"Ens hem mogut ja, contribuint al diàleg i a la distensió perquè hi hagi acords polítics, però ara al Govern central li toca moure's", ha afirmat Iglesias en unes declaracions a la premsa després de sortir de la presó de Lledoners (Bages).

El secretari general de Podem ha afirmat que la seva formació i ERC estan "d'acord" en allò fonamental de les mesures econòmiques que s'haurien d'aplicar, tot i que "encara és d'hora perquè puguin haver les condicions per parlar de pressupostos", i ha insistit que el Govern espanyol ja sap "el que ha de fer" perquè pugui haver-hi una negociació.

ERC no negociarà sense un gest cap els presos

De la seva banda,  Junqueras, ha transmès a Pablo Iglesias, que la seva formació no s'asseurà en cap taula de negociació sobre els Pressupostos de l'Estat si el Govern espanyol no fa un gest respecte als dirigents empresonats.

Així ho ha assegurat el diputat d'ERC al Congrés Joan Tardà en declaracions als mitjans al final de la reunió . Durant la trobada, Junqueras ha traslladat a Iglesias que ERC no s'asseurà en cap taula de negociació sobre els Pressupostos Generals de l'Estat si el Govern central no fa 'moviments de categoria' previs en matèria dels presos sobiranistes, 'condició sine qua non' perquè els republicans s'obrin a negociar els comptes de l'Estat.

El diputat d'ERC ha volgut deixar clar que durant la cita no s'ha parlat dels Pressupostos ni del seu contingut, sinó de la postura oficial dels republicans, que no negociaran sense unes condicions prèvies, posicionament que han volgut transmetre directament a Iglesias a través de Junqueras: 'Era important que ho sabés per boca' del president d'ERC, ha precisat.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00