Sociedad

Alerta dels Mossos a les Policies Locals per explosius als caixer automàtics

És una advertència que la Comissaria General d'Investigació ha fet arribar als agents locals després de dos robatoris a la UAB a Bellaterra i Fogars de la Selva amb ús d'explosius per fer volar els caixers automàtics

El cap d'una Policia Local informa els seus agents de l'advertència dels Mossos / SER CATALUNYA

Barcelona

Els Mossos d'Esquadra estan alertant a les policies locals del perill que comporta manipular restes d'explosius. Això després que, només aquesta setmana, hi hagi hagut dos robatoris en caixers automàtics després que els lladres hi posessin explosius per fer-los volar i així tenir accés al diners.

El primer intent de robatori va ser en un caixer automàtic de la Universitat Autònoma de Barcelona, però el material no va arribar a explotar. En el segon cas, sí que hi va haver explosió. Va ser a Fogars de la Selva dijous a la nit.

Els Mossos d'Esquadra adverteixen a les policies locals que si es troben amb un robatori o intent de robatori d'aquests característiques no toquin les restes del material explosiu perquè és molt sensible i podria explotar. El perill és que els agents, que solen actuar en primera instància, puguin tenir un accident. La recomanació és que davant qualsevol indici d'explosiu esperin els especialistes en aquest material, que són els TEDAX, segons el comunicat intern d'una policia local al qual ha tingut accés SER Catalunya.

Aquest modus operandi no és nou. Els Mossos han desarticulat en els últims anys diversos grups que utilitzaven explosius i un detonador per fer volar els caixers i així poder buidar-los amb rapidesa un cop rebentats.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00