Sociedad

La solució per l'amiant de la carretera Barcelona s'allarga

L'empresa que havia de trobar una solució hi ha renunciat i l'ajuntament de Girona ha tornat a fer un concurs públic

Una imatge d'arxiu de la carretera de Barcelona. / Imatge: Ràdio Girona

Girona

Retirar l'amiant de sota de la carretera de Barcelona a Girona, a més de ser un problema tècnic que s'allarga des de fa anys, ara s'ha complicat més després que l'empresa que havia de trobar una solució hi hagi renunciat. L'ajuntament de Girona ha hagut de tornar a fer un nou concurs públic.

La nova empresa farà diferents cates a la carretera de Barcelona que permetran saber quant amiant hi ha sota la via. Cada cop que l'asfalt s'ha deteriorat, hi han posat una capa a sobre. Hi ha punts però, on la carretera està molt més elevada que la vorera.

Aquest laboratori especialitzat determinarà com es pot treballar al carrer sense que l'amiant suposi un perill per les persones. El regidor d'Urbanisme Joan Alcalà assegura que en dos mesos tindran els resultats.

Joan Alcalá, regidor Urbanisme

00:25

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000167461/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Fa deu anys l'Ajuntament de Girona va confirmar que sota la carretera de Barcelona hi havia amiant, i va optar per no aixecar més l'asfalt per reduir els riscos ja que les partícules d'aquest material que poden quedar suspeses a l'aire són cancerígenes.

David Parreño Mont

David Parreño Mont

Cubre información local en Ràdio Girona desde 2018. Graduado en Humanidades y Periodismo por la Universitat...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00