Hoy por Hoy GironaHoy por Hoy Girona
Actualidad

42 municipis amb una taxa d'atur inferior al 5% de la seva població

No hi ha cap comarca que estigui en situació de plena ocupació

Les que, percentualment, tenen menys aturats són el Pla de l'Estany i la Garrotxa

Oficina de Treball / ACN

Girona

A les comarques de Girona hi ha 42 municipis amb una taxa d'atur per sota del 5% de la seva població, però no hi ha cap comarca que estigui en situació de plena ocupació. Les que, percentualment, tenen menys aturats són el Pla de l'Estany i la Garrotxa.

Les poblacions amb l'anomenat atur estructural són molt petites: Susqueda, Pardines, Sant Andreu Salou, Siurana, Vilamaniscle, Ullastret, Vilopriu, però també n'hi ha de més grans com Begur, Porqueres o Cadaqués. En la major part dels casos, hi ha menys atur perquè hi ha menys població o perquè s'han convertit en poble dormitori i els empadronats treballen fora. També s'explica, com diu el secretari general de Comissions Obreres, Bartomeu Compte, pel tipus de feina que s'ofereix en cada zona. 

Bartomeu Compte, secretari general CCOO

00:31

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000167120/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Les dades de la Generalitat també diuen que, per comarques la que té la taxa d'aturats més baixa és el Pla de l'Estany, on no arriben al 7% i el Ripollès amb un 7,5%. La que té la taxa d'atur més elevada és la Selva, seguida del Gironès.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00