Hoy por Hoy GironaHoy por Hoy Girona
Actualidad

L'objectiu de la campanya de vacunació de la grip, el personal sanitari

Salut ha fet una previsió de 110 mil dosis per a les comarques de Girona

L'any passat es va vacunar només el 20% del personal sanitari

ACN

Girona

Ha començat la campanya de vacunació de la grip amb una previsió de 110 mil dosis per a les comarques de Girona. El departament de Salut insisteix en la importància que el personal sanitari es vacuni contra el virus. L'any passat es van vacunar només el 20% dels professionals.

L'objectiu de la campanya, posada en marxa pel Servei Català de la Salut, és que es vacunin els col·lectius que estan exposats a patir complicacions en cas de passar una grip com són els majors de 60 anys, dones embarassades o persones amb problemes de salut crònics com malalties respiratòries, del cor o diabetis. El que pretenen és aconseguir rebaixar el nombre d'ingressos a hospitals per aquesta causa. Per això, també insisteixen en la importància que el personal sanitari es vacuni, perquè segons Neus Camps, cap de servei de vigilància epidemiològic de Girona, són part del cercle de transmissió.

Neus Camps: "La vacunació fa que estiguin protegits"

00:25

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000168862/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Tot i això, puntualitza que els professionals d'atenció primària tenen més tendència a vacunar-se que els que estan en hospitals.

El període òptim de vacunació és fins el 15 de desembre, uns 15 dies abans que la grip arribi a convertir-se en epidèmia.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00