Sociedad

Redueixen a la meitat els gasos d'efecte hivernacle dels edificis municipals

L'Ajuntament canviarà les aixetes i comptadors que malgastin aigua o energia

L'ajuntament engega les instal·lacions de la nova caldera de biomassa de l’Escola Carme Auguet / Aj. Girona

Girona

Girona redueix a la meitat en quatre anys els gasos d'efecte hivernacle que emeten edificis i equipaments municipals. L'Ajuntament canviarà les aixetes i comptadors que malgastin aigua o energia.

Un informe encarregat per l'ajuntament assegura que fins l'any passat han aconseguit reduir un 45% les emissions d'efecte hivernacle. Però l'estudi també posa deures a l'ajuntament perquè redueixi el que es gasta en energia i aigua, que puja a gairebé 4 milions d'euros. Per això, l'alcaldessa Marta Madrenas vol evitar malgastar. L'ajuntament assegura que estan acabant un inventari de les aixetes i comptadors per substituir.

Marta Madrenas: "Tenim escoles que encara van amb les aixetes de girar"

00:28

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000168843/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

L'informe recull que l'any passat tots aquests serveis van consumir 29.307.811 quilowatts hora. És un 3,8% més que al 2016, mantenint la tendència a l'alça dels darrers anys. En paral·lel, també s'ha incrementat la factura. En concret un 6,8%, arribant als 3.658.320 euros. Tot i que això també és conseqüència de l'increment dels preus de l'energia i els combustibles, com el gasoil i la biomassa.

Per contra, però, tot i l'augment del consum, l'Ajuntament ha aconseguit reduir significativament les emissions de gasos d'efecte hivernacle (en especial, de CO2). L'any passat, els edificis i equipaments municipals van llançar a l'atmosfera 1.647 tones de diòxid de carboni. Són un 22% menys que al 2016 i, si es mira l'històric dels darrers quatre anys, aquesta reducció arriba fins al 45% (perquè al 2013, aquestes es van emetre 2.979 tones de diòxid de carboni a l'atmosfera).

Precisament, aquest dilluns l'Ajuntament de Girona ha engegat la quarta caldera de biomassa de la ciutat. Es troba a l'escola Carme Auguet del Pont Major, i se suma a les que ja hi ha als CEIP de Vila-roja i Santa Eugènia, i al pavelló de Montfalgars.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00