Sociedad
NEU

Grandvalira té garantida la seva continuïtat de manera indefinida

Nevasa seguirà amb la comercialització, comunicació i màrqueting de la marca i integrarà els productes d'Arcalís

Telecadira del pla de les Pedres sobre el qual també s'ha adoptat un acord després del conflicte que enfrontava el comú d'Encamp i Grandvalira per la seva explotació des de l'any 2010 / Arxiu ANA

Andorra la Vella

La marca Grandvalira continuarà i ho farà de manera indefinida sumant Ordino-Arcalís a la seva oferta.

Ahir a la nit es va tancar l'acord després d'una darrera reunió i de mesos de negociacions amb la intermediació del cap de Govern, Antoni Martí, per salvar el què tots els sectors han coincidit a denominar un actiu de país, el qual perillava des de l'any passat quan Saetde va comunicar la voluntat d'extingir el conveni regulador de Grandvalira.

L'acord, segons ha comunicat la pròpia estació, té una durada indefinida i permet que al cap de 10 anys hi hagi un període de dos anys addicional en cas que alguna de les parts no tingués interès en continuar.

Segons Grandvalira, aquest termini "assegura l'estabilitat de futur del sector als operadors i empreses del sector de la neu".

Segons l'acord, Nevasa seguirà amb la comercialització, comunicació i màrqueting de la marca. S'estableix també que SECNOA (gestora d'Ordino-Arcalís, i participada de manera majoritària per SAETDE) tingui l'oportunitat d'adquirir fins el 5% de les accions de Nevasa amb un Consell d'Administració paritari entre Ensisa i Saetde/Secnoa. Malgrat el canvi d'accionariat, la convocatòria i adopció dels acords de la Junta General requerirà almenys del 60% del seu capital social.

Un altre punt de l'acord és que a partir d'aquesta temporada, Grandvalira incorporarà al seu portafoli els productes de l'estació d'Arcalís.

Així mateix, s'ha proposat també una solució per tal que el sector del Pla de les Pedres, en conflicte des del 2010 per la utilització dels terrenys propietat del comú d'Encamp, no sigui un obstacle per al bon funcionament de la marca, independentment de la titularitat del terreny on està situat el telecadira, propietat d'Ensisa.

L'estació assegura que davant aquest acord, l'escenari d'un futur estable i amb plans de creixement ambiciosos "és el millor posible per a un sector estratègic i clau en l'economia andorrana" i permetrà oferir als equiadors un producte "encara més capdavanter" amb un total de 240km de pistes i un volum de visitants que superaria els 2 milions de dies d'esquí, fet que situaria el domini entre els 7 únics del món al rànquing mundial.

Grandvalira assegura que aquest marc estable permet escometre les ambicioses inversions que les estacions tenien previstes per potenciar la marca, entre les quals, ampliar el domini esquiable.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00