La Graderia
Deportes
LA HISTÒRIA D'ICARDI

L'adéu de Mauro Icardi de la Masia

El davanter de l'Inter va estar dos anys i mig al futbol base del Barça. Superat per Rafinha a la posició de fals nou, va acceptar una oferta de la Sampdoria per marxar a Itàlia

Alejandro García EFE

Barcelona

Mauro Icardi va entrar al Barça la temporada 2008-2009. Venia del Vecindario i li va costar una mica adaptar-se. Aquell any el seu entrenador va ser un tal García Pimienta. El gran any d'Icardi al Barça va ser el segon, on va destacar per sobre de la resta de companys de generació. El tercer any, al Juvenil A, a les ordres d'Oscar García Junyent, va ser un mal any per Icardi. Va deixar de viure a la Masia per anar a un pis (propietat del club) amb Sergi Roberto i Muniesa. Explica Josep Capdevila a l'SPORT que tenia una iguana com a mascota.

El seu comportament fora del camp era més polèmic que el d'altres companys de generació, però l'adéu d'Icardi va arribar perquè a la Masia van canviar de sistema. Guardiola venia aplicant el famós fals nou, i a les categories inferiors van fer el mateix. I per fer de fals nou, Rafinha, agradava més a Òscar Garcia que Icardi. Al gener va veure que no tenia minuts i Avian Morano, aleshores el seu representant, va portar una oferta de la Sampdoria. Una cessió de mig any i una oferta de 400.000 € el juny de 2011.

Narcís Julià, aleshores encarregat del futbol base, va discutir bastant amb Avian Morano. El responsable del Barça reconeix que no volia que Icardi marxés però al final van admetre que no podien retenir un jugador que volia marxar. Tot i que s'ha parlat molt del mal comportament d'Icardi al Barça, totes les parts neguen que la decisió fos extraesportiva. Icardi va marxar a Itàlia on va triomfar perquè Rafinha li va prendre el lloc. Vuit anys després Icardi triomfa a l'Inter, equip que va optar per no fitxar Rafinha.

Santi Ovalle

Santi Ovalle

Redactor de la sección de deportes que sigue la información del Futbol Club Barcelona en la Cadena SER....

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00