Sociedad

Més casos de sífilis

Ho detecta Antisida Lleida en proves ràpides del VIH i altres infeccions de transmissió sexual

L'Associació Antisida de Lleida informa de les malalties de transmissió sexuall i de la prova ràpida del VIH / Antisida Lleida

Lleida

Incrementa la sífilis entre les malalties de transmissió sexual. No és la primera vegada que ho detecta l'Associació AntiSida de Lleida a través de les proves ràpides de VIH que fa i altres infeccions, però si que alerta que potser caldria incidir més sobre aquesta malaltia.

Entrevista: Joan Fibla de l'Associació Antisida de Lleida apunta un preocupant increment de la sífilis que no s'atura

08:22

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/040RD010000000209351/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Mentre els nous contagis de VIH es mantenen estables, la sífilis està creixent de manera exponencial. I, això vol dir que hi ha una disminució de l'ús del preservatiu, per que s'ha perdut la por a la infecció per VIH. Escolta Joan Fibla, president d'Antisida Lleida.

L’Associació Antisida de Lleida ha realitzat 314 noves proves ràpides del VIH i altres infeccions de transmissió sexual (ITS) de gener a setembre del 2018, de les quals una ha resultat positiu en VIH i 10 en sífilis. L’any 2017, es van realitzar 569 proves, de les quals tres van resultar positives en VIH i 8 en sífilis.

I aquest augment de la sífilis s'està detectant, en general, a tots els centres sanitaris de Catalunya

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00