Sociedad

L'Aeroport del Prat tanca la pista llarga durant 3 setmanes

Fins el 27 de novembre es deixa d'operar en la pista principal per raons de seguretat, perquè durant aquest temps una tuneladora construirà per sota la galera que ha de portar el tren a la terminal 1

Un avió aterra a l'Aeroport del PratGetty Images

Barcelona

Avui s'han reprès els treballs per construir el túnel ferroviari que creuarà la zona de pistes i unirà les terminals 1 i 2. Com que la tuneladora passarà per sota de la pista principal, aquesta es tanca per raons de seguretat durant tres setmanes i s'operarà amb les altres dues.

Habitualment, l'aeroport del Prat opera amb la tercera pista i la principal que són paral·leles . Ara, entre durin aquests treballs, els avions aterraran i s'enlairaran utilitzant també dues pistes, però en aquest cas, són pistes que es creuen i, per tant, el nombre d'operacions que es poden fer en una hora es redueix fins a les 48.

De tota manera, AENA explica que el nombre de vols d'aquest mes serà similar al de novembre de l'any passat perquè s'han reprogramat els aterratges i enlairaments. El responsable del departament de gestió operativa, Arnau Bonjoch, ha explicat que "s'han modificat horaris, de manera que els vols queden més repartits al llarg de tota la jornada". Per això, afegeix que el volum d'operacions serà similar al de l'any passat en aquestes dates.

Els treballs per construir el túnel de la llançadora ferroviària que ha de portar el tren a la T-1 s'han retardat per evitar que el tancament de la pista coincidís amb la temporada alta de l'aeroport. Es reprenen, per tant, amb 8 mesos de retard.

En aquestes tres setmanes s'han d'excavar 300 metres del túnel. L’Administrador d’Infraestructures que s’encarrega de les obres, segueix vigilant els sensors que ha instal·lat per controlar que durant i després del pas de la tuneladora no es produeixin alteracions al terreny.

Segons Adif, des de l’aturada de la tuneladora al febrer, s’ha anat avançant en la construcció de la resta d’obres del nou accés ferroviari a l’aeroport que està ja en un 80% d’execució.

Mentre s'acaba aquesta primera fase de l'estructura, Adif assegura que està treballant per contractar les obres de la segona fase que costarà 95 milions d'euros. No dona, però cap data aproximada de la licitació del projecte ni de l'inici d'obres.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00