Sociedad

Els números de Marta Felip no quadren

L'acord de millora de condicions de treballadors i funcionaris municipals és impossible de complir, segons la interventora

L'equip de govern vol demanar un crèdit de 500.000 euros per pagar deutes amb l'empresa que s'ocupa dels vehicles abandonats

Els quatre alcaldes que ha tingut Figueres / Gemma Tubert / ACN

Figueres

El nou acord de millora de condicions laborals i salarisde treballadors i funcionaris municipals a Figueres és impossible de complir. Un informe de la interventora municipal alerta que és il.legal i que, a més, l'ajuntament no té diners per pagar-ho.

L'informe de la interventora recull jurisprudència anterior que demostra que l'acord amb els sindicats vulnera unes quantes lleis i xoca de ple amb la constitució.

Això també ho diu la secretària de l'ajuntament en un altre informe que recull, literalment que "pot col·lisionar amb el principi d'igualtat de la constitució espanyola".

A banda d'això, la interventora tanca el seu informe de 10 pàgines dient que en cas que s'aprovés la puja de salaris i les millores laborals, per fer-se efectius cal que hi hagi diners a la caixa, cosa que ara mateix no passa a l'ajuntament de Figueres que té un saldo negatiu a la partida de gratificacions i que es finança amb crèdit.

Davant la possibilitat que després de mesos de negociacions i d'haver tancat aquest acord, ara torni a quedar frenat, la Junta de Personal i el Comitè d'empresa de l'ajuntament han convocat tots els grups municipals (inclòs el govern) a una reunió aquest migdia. Volen assegurar-se que s'aprovaran les millores negociades.

Un crèdit de 0,5M€ per pagar deutes

I per si això fos poc, en el ple d’aquest dijous l'equip de govern també vol aprovar un crèdit de mig milió d'euros per pagar un deute que ha acumulat amb l'empresa que es fa càrrec dels cotxes abandonats al carrer.

Segons fonts municipals són 500.000 euros en factures pendents de diferents anys que ha presentat Transgruas Font, l'empresa propietària del dipòsit on la Guàrdia Urbana porta aquests vehicles.

En aquests terrenys, per contracte, des del 2012 i fins l'any passat, l'Ajuntament podia deixar-hi els cotxes gratuïtament durant 5 mesos i mig. Passat aquest temps, estava obligat a pagar 5 euros per dia i cotxe, 2 per les motos, 6 per les furgonetes i 15 pels camions.

Hi ha vehicles que s'hi han passat anys acumulant pols sense que ningú ho hagi advertit. Durant l'any 2017, 24 cotxes van generar despeses per valor de 49.000 euros.

Hi ha un cas especialment cridaner: un Rover abandonat que s'hi ha estat dos anys i mig i ha costat gairebé 6.500 euros a les arques municipals.

Tot indica que ningú de l'Ajuntament ha fet el seguiment que calia d'aquest i altres vehicles que s'havien portat a aquest dipòsit.

El contracte amb aquestes condicions el va signar l'exalcalde Santi Vila el 2012 i l'any passat l'alcaldessa Felip el va renovar amb alguns canvis. L'oposició ja ha avançat que demanarà explicacions.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00