Hoy por Hoy GironaHoy por Hoy Girona
Actualidad

1 de cada 10 persones que van patir un ictus tenien menys de 40 anys

Els metges diuen que tot i ser una malaltia associada a l'edat, els mals hàbits poden provocar patir-lo de jove

Façana de l'Hospital Josep Trueta de Girona / ACN

Girona

1 de cada 10 persones que van tenir un ictus l'any passat a les comarques de Girona, tenien menys de 40 anys. Els metges diuen que tot i ser una malaltia associada a l'edat, els mals hàbits -com fumar, no fer esport o no fer una dieta equilibrada- poden provocar patir-lo de jove.

Durant el 2017, al servei d'urgències de l'hospital Trueta de Girona van atendre 1.200 casos d'ictus, dels quals la meitat van requerir ingrés hospitalari. L'altra meitat van ser pacients que van poder ser atesos en Centres d'Atenció Primària, o directament, a casa. El coordinador d'ICTUS de l'Hospital Josep Trueta, Joaquín Serena, destaca que aquesta xifra va en augment perquè s'estan adquirint mals hàbits.

Joaquín Serena, coordinador d'ICTUS del Josep Trueta

00:22

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000169656/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Serena destaca que l'any passat, 1 de cada 3 persones va rebre la terapia per dissoldre el coàgul a temps i evitar seqüeles o que siguin mínimes. Ara un 70% de les persones que han patit un ictus aconsegueix ser independent, tot i les seqüeles, als 4 mesos d'haver-lo patit. Això, diu que és gracies, sobretot, al Codi Ictus, que permet als metges preparar el tractament, mentre traslladen el pacient fins l'hospital.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00