Sociedad

Nova excavació per la muralla de Girona

Esperen trobar un nou tram de la muralla en una botiga del carrer de l'Argenteria

L'arcada renaixentista trobada en una botiga de Girona, fa unes setmanes / ACN Xavier Pi

Girona

L'equip d'arqueòlegs que fa unes setmanes va trobar un arc de l'antiga muralla medieval de Girona ha començat una nova excavació, ara en una botiga del carrer de l'Argenteria. Creuen que hi trobaran un nou tram de la muralla.

Els arqueòlegs saben que la muralla medieval de Girona passava pel que ara és la Rambla i el carrer de l'Argenteria. La muralla hi continua sent però ha quedat amagada perquè a partir del segle XVI es van construir cases enganxades al mur.

Els historiadors estan recuperant fragments de la muralla de mica en mica aprofitant que es fan obres en algunes de les cases del Barri Vell. És el cas d'una botiga del carrer de l'Argenteria on han començat a treballar ara. L'arqueòloga Maribel Fuertes afirma que és compatible la investigació amb els negocis privats.

Maribel Fuertes, arqueòloga

00:16

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000169849/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

El tram de la muralla ressegueix la riba est del riu. Fa un any i mig van trobar uns fragments del número 23 del carrer de l'Argenteria i fa poc han trobat una arcada dins d'una òptica del mateix carrer. També esperen descobrir parts de la muralla entre els carrers Ballesteries i de la Força i un altre que abarca fins al Mercadal.

David Parreño Mont

David Parreño Mont

Cubre información local en Ràdio Girona desde 2018. Graduado en Humanidades y Periodismo por la Universitat...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00