Sociedad

L'esquerra busca consens per governar a Figueres

Hi ha reunions prèvies al ple de dimecres per tal de trobar un candidat que s'imposi a Jordi Masquef

Els regidors de l'oposició que necessiten un vot per treure el PDeCAT de l'alcaldia / Gemma Tubert (ACN)

Figueres

A Figueres, a 24 hores del ple per escollir nou alcalde en substitució de Marta Felip, els partits a l'oposició estan explorant un pacte per impedir l'elecció de Jordi Masquef, el delfí de l'encara alcaldessa.

Segons ha pogut saber Ràdio Girona ahir hi va haver una reunió per consensuar un candidat o candidata i avui hi haurà més contactes.

La reunió es va celebrar ahir al migdia i van participar-hi tots els partits d'esquerres: Esquerra republicana, PSC, la CUP i Compromís d'Esquerres. Aquest bloc suma un total de 10 regidors.

Si aconsegueixen posar-se d'acord encara els faltarà un vot per tenir la majoria per imposar un candidat alternatiu a Masquef. Aquest suport, en principi, hauria de sortir d'almenys d’un dels dos regidors d'Unió democràtica.

Esquerra, que va ser el segon partit més votat de les passades eleccions, s'està movent per aconseguir els vots suficients perquè Agnès Lladó, la seva portaveu, sigui alcaldessa. Els socialistes estan oberts a votar-la, però dubten que els republicans siguin capaços d'aconseguir el vot que falta perquè l'elecció de Lladó sigui viable.

Així les coses, el PSC es planteja presentar com a alcaldable el número 2 de la seva llista, Alfons Martínez. Aquest nom no té ara per ara cap possibilitat de prosperar. Segons fonts coneixedores de les negociacions, la CUP i Compromís estan a l'expectativa. Avui és molt probable que hi hagi una nova reunió.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00