Sociedad

El futur del sector pesquer amb el president de les confraries catalanes

Entrevistem a 'Soroll' a Antoni Abad

El president de la Federació de la Confraria de Pescadors, Antoni Abad / Ràdio Girona

Girona

A Girona hi ha 282 embarcacions, 129 d'arts menors, 76 d'arrossegament o 25 d'encerclamen i la xifra no ha parat de caure.

Antoni Abad, president de la Confaria de Pescadors de Catalunya

14:25

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000171068/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Queda un 65% de les barques que hi havia fa 10 anys a la Costa Brava. Només en el que portem d'any han plegat 17 barques de pesca. Les confraries denuncien que venen el peix a un preu massa baix a la llotja i que les normatives europea restringeixen la seva activitat.

Diuen que les condicions que posa Europa estan pensades per grans embarcacions que pesquen als oceans i no per pescadors que treballen al Mediterrani. El president de la Federació de Confraries, Antoni Abad, també denuncia que aquesta setmana -per exemple- han vengut el lluç a la llotja a 1 euro amb 20 cèntims al quilo. I per això fa autocrítica.

Una sortida per sobreviure són els caladors gestionats pels mateixos pescadors. A partir d'ara, asseguren que estan en una situació de "resistència" i que es conformen amb no seguir perdent més embarcacions. Els pescadors també lamenten que els pobles costaners hagin abandonat la pesca per dedicar-se al turisme.

Jordi Altesa Cabanas

Jordi Altesa Cabanas

Editor del programa Soroll en Ràdio Girona. Periodista y criminólogo.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00