Deportes

El Barça, l'equip que més jugadors aporta a les seleccions

Tot i que no hi ha representació a la selecció espanyola sots-21, el conjunt blaugrana aporta 50 futbolistes als combinats nacionals, el que més de tota Espanya

FC Barcelona

Barcelona

Un cop més, el Barça no aporta cap jugador a la selecció espanyola sots-21. Carles Aleñá és l'únic futbolista amb opcions de ser convocat però la seva manca de minuts al primer equip del Barça fa que no entri als plans de De la Fuente. És estrany que un club que fa bandera de la seva capacitat formativa no aporti cap jugador a les portes de la selecció absoluta però des del club hi veuen un motiu clar: la sanció de la FIFA.

El Barça va estar sancionat sense fitxar durant els mercats d'hivern i estiu del 2015. Això va provocar que no es pogués incorporar tampoc gent al futbol base i ara el club no té jugadors de nivell, formats a casa, d'aquesta edat. La generació es va debilitar: els equips no es van poder reforçar com pertocava i fruit d'això aquell juvenil va quedar quart a la Lliga, una de les pitjors classificacions del futbol base. No es van fitxar jugadors de qualitat al penúltim graó de formació. La generació del 96,97 i 98 va ser una de les més fluixes de la Masia i per això es van fitxar tants jugadors, un cop es va aixecar el veto FIFA, pel filial blaugrana.

Des del club defensen que el pròxim any la situació es normalitzarà i els actuals membres del filial, avui en edat sots-19, pujaran a la sots-21. A part, des del club fan una reflexió: els dos jugadors amb projecció de primer equip, Riqui Puig i Àlex Collado, no van convocats amb la selecció espanyola. Collado ha anat alguna vegada però ara ha quedat fora. Riqui Puig, la gran perla de la Masia, no hi ha anat mai.

A banda, el Barça és el club que més internacionals té a les categories inferiors de tot l'estat espanyol amb una cinquantena. 40 d'aquests convocats van amb La Roja però té representants a altres seleccions: des de l'absoluta de Canadà (Ballou Tabla) fins a la sots-18 del brasil ( Lucas De Vega), passant per Montenegro (Carevic), Holanda ( el mediàtic Xavi Simons) Uruguay, EEUU, Anglaterra o Ecuador entre moltes altres.

Santi Ovalle

Santi Ovalle

Redactor de la sección de deportes que sigue la información del Futbol Club Barcelona en la Cadena SER....

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00