Sociedad
AFERS EXTERIORS

Andorra engega els preparatius per acollir la Cimera Iberoameriana el 2020

Arribada del cap de Govern a Guatemala on té lloc la 26ª Cimera Iberoamericana que aprovarà oficialment Andorra com a país seu de la propera edició del 2020 / SFGA

Andorra la Vella

Andorra comença els preparatius per acollir la 27ena Cimera Iberoameriana el 2020.

Una delegació encapçalada pel cap de Govern es troba des d'ahir a Guatemala, on té lloc la 26ena cimera de caps d'Estat i de Govern, per iniciar els preparatius de la important trobada internacional al nostre país.

Divendres tindrà lloc el plenari on ja es donarà curs oficial a la candidatura d'Andorra i, mentrestant, tant el propi Antoni Martí com la ministra d'Exteriors, Maria Ubach, participen en reunions bilaterals que serviran de preparació pel 2020.

Segons ha detallat avui el ministre portaveu, Jordi Cinca, la designació oficial d'Andorra com a seu de la propera cimera comportarà ja l'assumpció de la secretaria general de la mateixa donant així el tret de sortida a la cita internacional amb activitats ja des de l'any vinent.

Aquest dijous, Maria Ubach ja pren part d'una reunió de ministres d'afers exteriors preparatòria del plenari de divendres, mentre que el cap de Govern mantindrà diverses trobades bilaterals, la primera de les quals amb el president del país amfitrió enguany, Guatemala.

Així mateix, Martí participarà també en la presentació oficial del programa iberoamericà sobre els drets de les persones amb discapacitat així com en una taula rodona a la trobada empresarial iberoamericana amb presència per primer cop de representants andorrans a través de la Cambra de Comerç i de la CEA.

En aquesta taula rodona, Martí presentarà els objectius de desenvolupament sostenible d'Andorra pel 2030.

Marisol Fuentes Pérez

Marisol Fuentes Pérez

Periodista llicenciada per la UAB. Des del 2007, directora de Ràdio SER Principat d’Andorra, emissora...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00