Sociedad

Joan Tardà: "Les esquerres amb les esquerres i els altres amb els altres"

"Si no haguéssim arribat tan lluny i no fóssim tants, no hi hauria presos i exiliats"

Entrevista Joan Tardà: “Les esquerres amb les esquerres i els altres amb els altres”

Entrevista Joan Tardà: “Les esquerres amb les esquerres i els altres amb els altres”

12:12

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/370RD010000001416893/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

Aquest matí Joan Tardà ha estat entrevistat a l'Aquí, amb Josep Cuní per parlar dels últims moviments dels partits independentistes i comentar les declaracions que va fer ahir la portaveu del PDeCat, Elsa Artadi, en aquest programa.

Tardà ha reconegut que ERC i PDeCat no s'han assegut a parlar sobre una candidatura conjunta amb els bascs al Parlament Europeu, "nosaltres tenim una riquesa de la pluralitat del nacionalisme català, hem convergit amb diferents forces i estem prioritzant una acció" però alhora ha comentat "les esquerres amb les esquerres i els altres amb els altres".

En referència a la convergència de diversos partits polítics, Tardà ha expressat: "nosaltres creiem que per assolir el cim, cal un camí més ample perquè hi càpiga més gent i gent diferent. La nostra estratègia no és veure qui es queda el tros del pastís independentista més gran, això no vol dir que no desitgem tenir-lo, però el fet prioritari és fer el pastís més gran".

El diputat ha reconegut que ERC està negociant amb l'independentisme d'esquerres d'euskalerria i el bloc nacionalista gallec, "entenem que les coses van prou bé". I ha destacat que "és una mica rotund dir que el PDeCAT no té cabuda en aquest pacte, però en principi nosaltres tenim el mateix criteri pel que fa a les eleccions municipals, nacionals, estatals i al Parlament Europeu".

També ha volgut deixat clar que "Puigdemont no anirà de número dos de Junqueras, no podria perquè la paritat ho impediria, el número dos hauria de ser necessàriament una dona".

Respecte a les paraules d'Artadi, Tardà ha apuntat que "és evident que no hi ha una majoria per fer-ho tot", i ha afegit que "nosaltres només hem assolit el 48% dels sufragis a les eleccions que n'hem tingut més".

"Seria molt bo anar pel món dient: ja som més del 50%! El que és evident és que hem d'acumular forces i hem de ser més, fa mesos que ho diem", ha comentat.

A més, el diputat es mostra optimista, "crec que algun dia guanyarem perquè ara estem fent un exercici per dilucidar què hem fet bé, que hem fet regular i què hem fet fatal" i s'ha referit a l'1-O com "un exercici extraordinari de desobediència popular i institucional, ha marcat un abans i un després. Vam exercir el dret d'autodeterminació, sí. Ens va reconèixer algú, no. Nosaltres estem convençuts del significat de l'1-O però seria estúpid per part nostre no tenir en compte el no-reconeixement de l'1-O per part de la resta".

Per acabar, ha dit: "si no haguéssim arribat tan lluny i no fóssim tants, no hi hauria presos i exiliats".

Èrika García Pujol

Èrika García Pujol

Responsable digital de SER Catalunya. Graduada en periodismo por la Universidad Autònoma de Barcelona...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00