Sociedad

Un home mor per una rierada a la Garrotxa en l'episodi de tempestes

Un moment del dispositiu de recerca / Cedida a la SER

Sant Miquel de Campmajor

L'episodi de pluges d'aquest dijous ha deixat una víctima mortal a la demarcació. Un home, de nacionalitat estrangera, però coneixedor de la zona, estava fent de guia d'un grup de turistes quan l'ha arrossegat la força de l'aigua a la riera de Junyell, a Mieres.

El grup estava en una casa de turisme rural quan va decidir sortir amb moto acompanyats d'aquest home, de nacionalitat estrangera però que fa anys que viu a Mieres i coneix bé aquesta zona.

La víctima va baixar de la moto per comprovar l'estat de la riera de Junyell quan la força de l'aigua l'hauria arrossegat. El vehicle encara era aquest matí en aquest espai.

En aquell punt, el Junyell, afluent del Fluvià, baixava especialment ple. Un pèl més avall, a Esponellà, circulava amb 396 hectòmetres cúbics per segon.

L'accident va ser al collet de Guixeres, una àrea de la Garrotxa propera al Pla de l'Estany i que va ser especialment colpejada per les tempestes d'aquest dijous.

De fet, els equips de recerca haurien tingut dubtes de si suspendre l'operatiu de nit pel risc que suposava per a ells mateixos. El fet de trobar-ne les ulleres a les nou del vespre no era un bon presagi de trobar a l’home sa i estalvi.

La resta del grup és el que ha avisat al 112. El cos sense vida l’han trobat a la una de la matinada.

Jordi Altesa Cabanas

Jordi Altesa Cabanas

Editor del programa Soroll en Ràdio Girona. Periodista y criminólogo.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00