Sociedad

Els veterinaris i pagesos es preparen per si arriba la pesta porcina africana

La principal preocupació és que entri a través d'algun porc senglar perquè els animals de granja els tenen controlats

Explotación porcina / UCCL-Segovia

Girona

Els veterinaris i pagesos de Girona es preparen per si arriba la pesta porcina africana. La principal preocupació és que entri a través d'algun porc senglar perquè els animals de granja els tenen controlats.

Ha reviscut l'amenaça de la possible propagació de la pesta porcina africana des de l'est d'Europa després que es detectés els primers focus a Bèlgica. El Col·legi de Veterniaris ha organitzat una trobada amb el sector per tractar sobre el risc actual que la malaltia afecti les granges de Girona i repassar els protocols que tenen amb les administracions.

També estan analitzant les conseqüències pel sector, ja que podria suposar la mort de molts animals. Ramon Cedó, de la junta del Col·legi de Veterinaris, explica que tenen una vacuna per aquesta malaltia, però que de moment només està en fase de proves.

Ramon Cedó, junta Col·legi Veterinaris

00:26

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000171119/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Però tot i això, la por no està tan en les granges, sinó el que pugui passar als boscos amb els porcs senglars.

Les comarques tenen 815 granges, que sumen un total de més d'1 milió 100 mil porcs. També es podrien veure afectats els escorxadors i el conjunt de la indústria de la carn. En tot cas, expliquen que la pesta no és perillosa pels humans.

David Parreño Mont

David Parreño Mont

Cubre información local en Ràdio Girona desde 2018. Graduado en Humanidades y Periodismo por la Universitat...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00