Hora 14 CatalunyaHora 14 Catalunya
Actualidad

L'Ajuntament de Barcelona retirarà una medalla a Francisco Franco

Gerardo Pisarello també ha anunciat que faran "la vida impossible" a la fundació que porta el nom del dictador per evitar que s'instal·li a la ciutat

El primer tinent d'alcaldia de l'Ajuntament de Barcelona, Gerardo Pisarello, durant la roda de premsa. / Nazaret Romero ACN

Barcelona

L'Ajuntament de Barcelona ha anunciat que retirarà a Francisco Franco i sis persones i entitats vinculades al règim una medalla concedida pel consistori l'any 1964. Es tracta d'una insígnia commemorativa del que la dictadura anomenava "25 anys de pau", en referència al temps transcorregut des del final de la Guerra Civil.

El primer tinent d'alcalde, Gerardo Pisarello, ha justificat la decisió perquè volen "trencar amb la impunitat simbòlica" del franquisme i, en aquest sentit, també ha anunciat que estudiaran totes les vies legals per evitar que la Fundació Francisco Franco aconsegueixi el seu objectiu d'obrir una delegació a la capital catalana. "Els farem la vida impossible", ha sentenciat Pisarello, que demana al govern de Pedro Sánchez que treballi en la mateixa direcció.

La retirada de les medalles de Franco i el seu entorn es votarà al ple municipal del proper 25 de gener, un dia abans del 80è aniversari de l'arribada de les tropes franquistes a Barcelona.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00