Sociedad

Els motoristes beuen més que els conductors de turismes a Barcelona

Són els conductors que porten nivells més alts d'alcoholèmia a la sang en el 95% dels controls de la Guàrdia Urbana

ArxiuCADENA SER

Barcelona

Els motoristes són els conductors que donen taxes més altes en els controls d'alcoholèmia que la Guàrdia Urbana de Barcelona fa als carrers de la capital catalana. Pel cap de Trànsit de la ciutat és inexplicable que algú agafi una moto begut. Preocupa també la presència de drogues entre tota mena de conductors.

Aturen menys motos que turismes (una tercera part) però els conductors dels vehicles de dues rodes porten uns nivells d'alcohol més alts que la resta d'usuaris. El cap de la Unitat de Trànsit de la Guàrdia Urbana, Manuel Haro es posa les mans al cap davant d'aquesta realitat.

"És inexplicable que algú pensí que pot anar begut o drogat en moto"

00:14

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/370RD010000001417926/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Per altra banda, preocupen els conductors de cotxes i motos que es droguen. La Urbana participa en un projecte de la DGT a nivell de ciutats europees que consisteix en fer controls durant qualsevol moment del dia, de forma aleatòria i sense buscar expressament llocs i franges on puguin trobar infractors. Han de fer en total 20 controls durant l'any amb 160 proves. N'han fet 64: no han trobat cap conductor begut però sí 4 que havien consumit drogues. "Són proves interessants perquè no anem a buscar conductors en hores i punts que ja sabem que en trobarem, sinó que són a qualsevol lloc i hora i per tant els resultats són una foto més real del que passa", conclou Manuel Haro.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00