Hoy por Hoy GironaHoy por Hoy Girona
Actualidad

L'endemà dels aiguats a les comarques de Girona

L'ajuntament de Figueres es planteja demanar a la Generalitat ajuts extraordinaris per fer front als danys

7 famílies passaran la nit fora de casa

Els veïns traient aigua i fang dels soterranis / Clara Pàmies

Figueres

7 famílies de Vilatenim encara no han pogut passar la nit a casa seva després dels aiguats de diumenge. Els veïns intenten recuperar tots els objectes que els han quedat xops després de la inundació dels soterranis. L'ajuntament es planteja demanar a la Generalitat ajuts extraordinaris per fer front als danys.

 Alguns veïns encara no han pogut tornar a casa i al subterrani, al garatge, no tenen llum. Hi ha una quarentena de cases afectades pel temporal als carrers Duana i Miquel Ayats, que no compten amb recuperar la normalitat fins, com a mínim, la setmana que ve. De moment, els veïns treuen objectes i l'aigua que ha quedat dins.

Veïns de Vilatenim: "Estem traient objectes i aigua"

00:24

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000171374/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

A més, els veïns d'aquestes cases adosades es qüestionen l'entrada de casa seva, que és pel subterrani, tenint en compte que estan en zona inundable. L'alcalde Jordi Masquef diu que l'any que es van construir aquestes cases, el 2001, es van autoritzar tots els permisos de zona urbanitzable.

7 famílies de Vilatenim encara no podran dormir a casa

Jordi Masquef : "Es van donar tots els permisos de construcció"

00:16

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000171353/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Al camp, la pluja ha fet retardar la sembra dels cereals i l'estiu que ve no es veuran tants camps grocs perquè hi haurà menys colza plantada.

La pluja constant des de l'octubre ha provocat un excés d'aigua com mai s'havia vist en molts camps. Fins al desembre no s'haurà normalitzat la situació per poder sembrar. Les pluges també han afectat les oliveres i el blat de moro, però no ha afectat la fruita perquè fa setmanes que l'han recollida. La conseqüència més visible serà a l'estiu: no es veuran camps de colza perquè no han pogut plantar per culpa del temps. Xavier Frigola, coordinador d'Unió de Pagesos a Girona.

Xavier Frigola: "S'ha de plantar a l'octubre com a molt tard"

00:22

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000171340/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Tot i això, no afectarà el preu dels cereals. Curiosament, fa un any els pagesos patien per la sequera perquè, tot i haver sembrat, no hi havia prou humitat perquè naixés el cereal.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00