Sociedad
SOCIETAT

La mesquita de Reus, desbordada per una gran quantitat de joves migrants

Molts arriben a la ciutat buscant ajuda, sense recursos ni un sostre un dormir.

Oriol Aymí

Reus

El centre de culte rep gairebé un jove cada dos dies, una cinquantena de casos des d'aquest estiu. Es tracta de joves d'entre 18 i 25 anys que no entren en el programa d'atenció a menors no acompanyats de la Generalitat; En molts casos, arriben enganyats per màfies que els venen un futur en aquest territori que després no troben, segons explica Mohammed Said Badaoui, portaveu de la mesquita As-Sunnah de Reus.

El perfil majoritari

Badaoui reconeix que el perfil dels immigrants musulmans que arriben a la ciutat ha canviat en els darrers anys. Abans comptaven amb algun referent familiar o conegut que ja havia vingut a la zona a establir-se. Ara, arriben sols i sense cap mena de recursos.

La majoria d'ells busquen menjar o recursos econòmics per poder desplaçar-se a ciutats més grans, i la comunitat els pot donar aquests recursos gràcies a les recol·lectes que realitzen. Alguns però, cerquen un sostre on dormir, i aquí ja no els poden ajudar, ja que el centre no està reconegut com a entitat social i per tant, no pot oferir-los allotjament fins que no habiliti la nova nau que té en construcció i pugui registrar-se com a tal.

Solucions a les nits

Badaoui demana que s'estableixi un protocol a seguir amb aquests joves, sobretot ara que s'apropa l'hivern, per evitar que aquests dormin al carrer. A la ciutat no existeix encara cap centre d'acollida tot i que ja s'ha presentat el projecte de l'Espai El Roser, que serà una realitat durant els pròxims mesos.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00