Sociedad

Toca avaluar els danys

50 persones s'informen a Figueres per reclamar per les inundacions

Els veïns de Vilatenim netegen les seves cases / Ràdio Girona

Girona

A Figueres, 50 persones han demanat ajuda per reclamar diners a les asseguradores. Els 21 usuaris de la residència del costat del riu Manol han pogut tornar-hi. Molts ara es pregunten com van permetre construir cases amb soterranis en una zona inundable.

Als anys 90 es va inundar Vilatenim, però en aquell moment encara no hi havia les cases que ara s'han inundat. Els geòlegs expliquen que no és un fet estrany perquè moltes zones de l'Empordà també es poden inundar fàcilment, ja sigui per l'aigua de mar o per la pujada dels cabals dels rius.

Per això, posen d'exemple els nuclis històrics d'alguns pobles, que acostumen a estar en turonets. La catedràtica de geografia de la UdG, Anna Ribas, posa Vilatenim com a exemple de mala construcció.

Anna Ribas: "Els edificis de Vilatenim són extremadament fràgils"

00:20

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000171407/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Una cinquantena de persones han passat pel punt d'informació habilitat per l'ajuntament per poder reclamar els diners pels danys per les inundacions. El punt d'atenció estarà obert fins divendres.

Efectes a les platges

Tres dies després dels forts aigüats i del temporal, encara segueixen ben visibles els efectes a les platges. A l'Escala, ha desaparegut una part d'un antic port i a Tossa, la riera s'ha endut tota la sorra. El subdelegat de l'estat Albert Bramon, assegura que aquesta setmana decidirà on cal actuar d'urgència.

Albert Bramon: "El Servei de Costes està intentant avaluar en quins llocs caldrà intervenir"

00:28

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000171442/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

David Parreño Mont

David Parreño Mont

Cubre información local en Ràdio Girona desde 2018. Graduado en Humanidades y Periodismo por la Universitat...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00