Sociedad
MERCAT LABORAL

Més del 90% dels titulats de la Universitat d'Andorra treballa i ho fa al país

Educació presenta els resultats d'un estudi sobre inserció laboral de les promocions 2012-2016

El ministre d'Educació, Èric Jover, donant detalls de l'estudi d'inserció laboral dels alumnes de l'Ud'A. / M.M. ANA

Andorra la Vella

Més del 90% dels titulats de la Universitat d'Andorra treballa i la majoria ho fa al país.

El Govern ha presentat l'estudi sobre la inserció laboral en ensenyament superior. S'han agafat els estudiants de les promocions 2012-13 i 2015-16. L'enquesta l'han respost 111 persones.

En el cas dels titulats ara fa cinc anys el 96% estan ocupats i el 83% té un contracte indefinit. Aquestes xifres són una mica més baixes si ho comparem amb el darrer curs enquestat en què hi ha un 22,3% de persones que té un contracte temporal. La major part han trobat feina en menys d'un més i treballen a Andorra. Tot i això en la promoció 2015-16 hi ha un 23% que treballa fora del país, però perquè es tracta, en gran part, d'estudiants forans.

El ministre d'Educació i Ensenyament Superior, Èric Jover, s'ha mostrat satisfet dels resultats obtinguts. Celebra que les empreses del país facin confiança als estudiants que surten de l'Ud'A i que es comencin a veure els fruits del procés d'internacionalització del centre. Té clar que aquest estudi ha de tenir continuïtat i veure també els aspectes que cal millorar. Els idiomes són una de les qüestions on hi ha marge de millora.

Cal recordar que fa unes setmanes l'executiu va presentar un estudi semblant en l'àmbit de la Formació Professional en què un 80% dels alumnes troben feina.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00