Sociedad
DEFENSOR DEL POBLE

La regressió de drets centra la primera jornada del congrés iberoamericà d'Ombudsman

Dijous es presentarà la Declaració d'Andorra, un informe que analitza i proposa solucions globals als problemes de vivenda

Inici dels treballs del congrés de la FIO a Andorra amb la presidenta de l'organisme, la defensora del poble de Puerto Rico, Iris Miriam Ruiz / Raonador del Ciutadà

Andorra la Vella

La primera jornada del congrés de la Federació Internacional de defensors del poble (FIO), que té lloc a Andorra, ha posat de relleu la regressió que viuen actualment els drets humans arreu del món.

La FIO funciona a través de quatre xarxes temàtiques: dones, infants, migració i comunicació. Totes quatre han treballat avui diverses temàtiques amb representació andorrana. El tràfic de persones, la situació dels infants que migren sols, els feminicidis i la necessitat de comunicar de forma transversal la tasca de les defensories han estat alguns dels temes analitzats.

Des de la xarxa de dones, es destaca la gran responsabilitat que tenen els estats en la vulneració dels drets i en la necessitat de formar els funcionaris en tots els àmbits en drets humans. Per part d'Andorra hi ha pres part Antònia Escoda, d'Acció Feminista.

Una altra problemàtica global a la què cal donar resposta és la situació dels milions de desplaçats al món. I en aquest sentit, la caravana de migrants de centreamèrica cap als Estats Units ha centrat bona part dels debats.

Justament, aquest dimecres se celebrarà el congrés de l'entitat en què tractarà la problemàtica de l'accés a l'habitatge, així com la situació dels desplaçats arreu del món i el paper que hi tenen els defensors del poble.

Dijous es presentarà la Declaració d'Andorra, un informe que analitza i proposa solucions globals als problemes de vivenda. També tindrà lloc una conferència pública sobre el dret a l'habitatge a càrrec del director de l'Institut de Drets Humans de València, Javier de Lucas.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00