Última hora

CASO PAREJA DE AYUSO La pareja de Ayuso propuso a la Agencia Tributaria asumir 8 meses de cárcel y 525.000 euros para evitar el juicio por fraude fiscal y falsedad documental

Sociedad

Tres menors detinguts per apunyalar-ne un altre al Raval

La víctima i dos dels 3 detinguts són menors d'edat que estan sota tutela de la Generalitat. L'intent d'homicidi ha passat aquest dilluns a la nit als jardinets de Sant Pau, darrera la Comissaria de Mossos a Ciutat Vella

Elisenda Colell CADENA SER

Barcelona

Un jove de 17 anys, segueix ingressat en estat greu a l'hospital després de rebre aquest dilluns a la nit una punyalada al tòrax durant una baralla multitudinària a Ciutat Vella, a Barcelona. S'investiguen les causes de l'atac amb arma blanca i es treballa amb la hipòtesi que tot va començar arran del robatori d'un mòbil.

La Guàrdia Urbana va detenir poc després dos menors i un agent de paisà dels Mossos va arrestar un tercer jove que presumptament també està implicat en aquesta agressió. Estan acusats d'un delicte de temptativa d'homicidi.

La víctima és un menor magribí que està sota la tutela de la Generalitat i que s'havia escapat d'un centre de la DGAIA de Lleida. Però no només ell està sota protecció del Govern. Dos dels tres detinguts també són menors tutelats. Un d'ells, d'origen magribí té 16 anys i també consta com a escapolit d'un centre d'Afers Socials. Un altre té només 14 anys, de nacionalitat espanyola i també està sota protecció en un centre de menors de la DGAIA. El tercer detingut és un altre menor d'origen dominicà que viu amb la seva família. Tots tres han passat a mans de la fiscalia, que no ha volgut donar cap informació.

L'enfrontament entre una vintena de joves va passar a les 9 del vespres als jardins, que hi ha al costat del carrer Tàpies, just darrere de la comissaria dels Mossos a Ciutat Vella. És una zona en què hi dormen moltes persones sense sostre a més de menors immigrants que s'escapen de centres de la DGAIA, segons ha confirmat l'Ajuntament de Barcelona a SER Catalunya. Expliquen que fa dies que estan avisant a la Generalitat de la situació.

El conseller Chakir el Homrani, ha demanat als jutges que "prenguin decisions", per a la "minioria" de joves que s'escapen dels centres, es drogues i delinqueixen. "Nosaltres no els podem retenir als centres de menors, no els podem privar de llibertat", ha assegurat en una entrevista al programa Aquí, amb Josep Cuní.

En Mohamed és un sense sostre que dorm en aquest parc. Explica que ha vist com uns nois dominicans s'enfrontaven amb els nois magribins que dormen en aquest parc. Ell diu que la baralla té com a rerefons les drogues "els dominicans estan venent crac als nens magribins, no els hi han pagat, s'han enfrontat i els han acabat clavant un ganivet".  Fonts policials neguen, d'entrada, aquesta motivació.

Durant aquesta passada nit, la policia ha restringit l'accés als Jardins on hi ha hagut l'agressió per parlar amb possibles testimonis o participants en la baralla i així esclarir-ne els motius.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00