Sociedad

El vaixell romà de les Formigues és el doble de gran del que es pensaven

Data del segle I aC, i anava en direcció al sud de França quan va naufragar a la Costa Brava

CASC

Girona

El vaixell romà trobat a les illes Formigues és el doble de gran del que es pensaven. Data del segle I aC, i anava en direcció al sud de França quan va naufragar a la Costa Brava amb centenars d'àmfores a sobre.

Els investigadorshan trobat gairebé 200 àmfores, el doble de les que tenien localitzades l'any passat... estan segurs que n'hi havien moltes més. Han pogut datar el vaixell a finals del segle I aC gràcies a un got de ceràmica. El que ha sorprès als investigadors és la grandària perquè es consrva tota una banda del vaixell, que tindria entre 10 i 15 metres d'eslora.

El responsable del Centre d'Arqueologia Subaquàtica, Gustau Vivar, especula que un temporal podria haver fet naufragar el vaixell, que es dedicava a transportar salses de peix i que feia la ruta des del sud de la península Ibèrica fins al sud de França. Afirma que aquest jaciment ha patit un important espoli de gent que ha robat algunes de les àmfores.

Gustau Vivar: "Teníem incidis d'un petit espoli, però s'ha fet gros"

00:22

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000171478/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Ara han tapat el jaciment per evitar robatoris. Els treballs seguiran almenys durant sis anys més. L'objectiu és excavar la popa, perquè creuen que hi podran trobar objectes valuosos dels mariners.

David Parreño Mont

David Parreño Mont

Cubre información local en Ràdio Girona desde 2018. Graduado en Humanidades y Periodismo por la Universitat...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00