Sociedad

Una inspecció detecta un vessament de fuel de Lafarge al Besòs

L'Ajuntament de Montcada i Reixac vol que es sancioni la cimentera per haver vessat fuel al riu Besòs accidentalment

YouTube

Montcada i Reixac

Una fuita a la cimentera Lafarge de Montcada i Reixac ha provocat un vessament de fuel al Besòs. La fuita l’ha detectat aquest dimarts l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) durant una inspecció.

El responsable de medi ambient de la cimentera Lafarge, Jaume Ramon, assegura que van descobrir la fuita durant la inspecció que els va fer l'AMB. Ramon diu que se'ls hi havia trencat una canonada soterrada, però que no se n’havien adonat i que ja l’han reparat. És la canonada que connecta una cisterna de fuel i un dipòsit que omplen aproximadament un cop al mes. El fuel el fan servir per encendre el forn de la fàbrica.

“Automàticament vam aturar les descarregues de fuel, vam reparar la canonada i hem començat a netejar el nostre clavegueram per eliminar les restes de fuel que hi pugui haver acumulades”.

En un comunicat l'alcaldessa de Montcada i Reixac, Laura Campos, ha demanat a la Generalitat, l'Agència Catalana de l'Aigua i l'Àrea Metropolitana de Barcelona que sancionin Lafarge per aquest incident. L'ajuntament també es planteja emprendre accions legals.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00