Sociedad

L'11% dels universitaris no veu com a violència forçar algú a tenir sexe

La UdG farà un projecte pioner per conscienciar els alumnes

El cartell de festes / Cedida

Girona

Un estudi de la UdG assegura que 1 de cada 10 estudiants homes a la Universitat de Girona no creu que tenir sexe sense que l'altre vulgui sigui violència de gènere. A més, el 90 per cent de les estudiants a la UdG s'ha sentit víctima de casos de violència sexual.

Conxi Fuentes, una de les autores de l'estudi

00:12

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000173763/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Aquest estudi demostra que els universitaris no perceben com a tal moltes cares de la violència masclista.

La meitat de les dones i el 63% dels homes no considera que fer gestos o mirar de manera obscena sigui violència de gènere. Tampoc ho és insinuar-se i fer sentir incòmoda una altra persona pel 44% de les dones i el 57% dels homes.

Segons Conxi Fuentes, una de les autores d'aquest estudi, les dones normalitzen aquests comportaments des de petites i per això quan es fan grans no troben estrany aquesta cara de la violència de gènere.

És tan present que el 12 per cent de les persones enquestades afirma conèixer algú que ha patit una agressió.

La gran majoria d'abusos tenen lloc de festa a la nit... En festes majors, discoteques o a casa dels amics... juntament amb el consum d'alcohol i altres drogues com el cànnabis.

En la majoria de casos, les víctimes estaven sota els efectes de l'alcohol i sentien que no eren del tot conscients per reaccionar davant la situació.

A partir d'aquestes dades, la UdG farà un projecte pioner per conscienciar els alumnes. Demanen canviar les assignatures per aprofundir en la igualtat i l'educació sexual.

David Parreño Mont

David Parreño Mont

Cubre información local en Ràdio Girona desde 2018. Graduado en Humanidades y Periodismo por la Universitat...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00