Sociedad

Multes de fins a 500 euros pels ciclistes que vagin per la vorera

L'1 de gener de 2019 s'acaba la moratòria que encara permet als ciclistes circular per les voreres de menys de cinc metres

Juan Carlos Flickr

Barcelona

L’Ajuntament de Barcelona engega aquest divendres una campanya per recordar als ciclistes que l'1 de gener de 2019 s'acaba la moratòria que encara els permet anar per les voreres. A partir d'aquell dia, les bicicletes hauran de circular per la calçada o per voreres de més de cinc metres que no tinguin cap carril bici a prop.

La Guàrdia Urbana vigilarà els ciclistes, ha dit la regidora de Mobilitat, Mercedes Vidal, però també el comportament de la resta de conductors que vagin per la calçada. “Serem més estrictes vigilant conductes d’assetjament a ciclistes per part de conductors d’altres vehicles com ara tocar el clàxon per apartar-les del centre de la calçada”.

Incomplir la nova normativa pels ciclistes es sancionarà amb multes d’entre 100 i 500 euros en funció de la gravetat dels fets. Per exemple, anar en bici per una vorera de l'Eixample a una velocitat moderada es multarà amb 100 euros. Si el ciclista, va amb excés de velocitat, amb 200; i si dóna positiu per alcoholèmia, la multa serà de 500 euros.

Vidal ha recordat que al llarg del mandat s’ha ampliat la xarxa de carrils bici, que ja supera els 200 quilòmetres, i s’han ampliat les zones pacificades. “El 90% de la població ja disposa de vies ciclistes a menys de 300 metres de casa seva”.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00