Sociedad

Detinguts dos estibadors del Port de Barcelona per tràfic de cocaïna

Els investigadors han detingut en total 7 persones, entre elles el representant del Clan dels Balcans al sud d'Europa

Guardia Civil

Barcelona

La Guàrdia Civil ha detingut dos estibadors del Port de Barcelona i un extreballador de la terminal que col·laboraven amb el conegut com a Clan dels Balcans que es dedicava suposadament a introduir grans quantitats de cocaïna a Europa. La droga procedia de Sud-Amèrica.

Els investigadors han detingut en total 7 persones, entre elles el representant del Clan dels Balcans al sud d'Europa, un individu de Croàcia que l'organització havia enviat a Colòmbia fa un temps per contactar directament amb els proveïdors de drogues. A la tornada es va quedar a Barcelona on duia un luxós tren de vida. Llogava pisos per 5.000 euros al mes, cotxes luxosos, prostitutes i freqüentava els principals casinos de Catalunya. També han arrestat un home dominicà que era el soci del croata i que comprava droga al clan, partides importants, i la traficava després pel seu compte.

En aquesta segona fase de l'operació Pòrtic, la Guàrdia Civil ha detingut també dos estibadors del port de Barcelona i la parella d'un d'ells que suposadament extreien la cocaïna dels contenidors que arribaven des de Sud-Amèrica i l'entregaven a l'organització. Hi ha un altre extreballador del port detingut. El cas va arrencar d'una altra investigació a Gavà i Castelldefels contra un grup d'albanesos a qui van intervenir 40 quilos d'heroïna en un cas.

En les dues fases de l'operació Pòrtic els agents han detingut 24 persones, han intervingut mig milió d'euros, armes de foc, 35 vehicles de gamma alta i s'han bloquejat habitatges per valor de 20 milions d'euros i 130 comptes bancàries amb escorcolls a Barcelona, Tarragona i Lleida.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00