Sociedad

L'hospital de Palamós nega "negligència" en la mort d'una dona a Urgències

La pacient de 84 anys va haver d'esperar set hores perquè l'atengués un doctor al Servei d'Urgències

La sala d'espera d'Urgències on es va fer el triatge de la pacient / Gemma Tubert ACN

Girona

L'Hospital de Palamós es defensa i nega que cometés cap negligència per de la mort d'una dona de 84 anys que va haver d'esperar SET hores perquè l'atenguéssin a urgències. En una roda de premsa, diuen que és un fet excepcional.

L'hospital assegura que en aquell moment -el dia 15 de novembre- hi havia molts pacients i alguns igual de greus que la dona. El temps d'espera de mitjana és d'una hora, però aquell dia va ser de 5 hores, i de fet la pacient en va passar 7 en un box. De fet, durant aquella franja es van atendre 30 pacients quan habitualment se n'atenen la meitat. Davant d'aquesta situació, l'hospital va ampliar el torn de treball del personal mèdic. Ho ha explicat el director assistencial de l'hospital, Xavier Pérez.

Xavier Pérez: "Va ser una situació excepcional"

00:27

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000174150/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

L'hospital ha relatat que la dona va venir de la residència Palafrugell Gent Gran amb ambulància i que va ser atesar "de forma immediata" pel triatge del Servei d'Urgències, on la van classificar amb el nivell 3 perquè necessitava "múltiples exploracions". L'hospital explica que se la va informar que no prengués cap medicació al box fins que no fos atesa pel metge. La seva filla també coincideix en dir que la pacient s'havia de prendre un medicament pel cor i que li havien dit que s'esperés al doctor.

Els responsables de l'hospital creuen que encara que s'hagués atès abans la pacient "probablement" també hauria mort tenint en compte les patologies prèvies, però han admès que s'hauria d'haver tornat a comprovar abans l'estat de la pacient i que, per això, revisaran els protocols. El Departament de Salut ha obert un expedient per investigar com va actuar l'hospital.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00